ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΜΑΚΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΜΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΜΑΚΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΓΛΑΥΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΜΑΚΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΜΙΝΘΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ ΘΡΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΑΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΥΚΗ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΜΑΚΙΚΗΣ ΕΧΙΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΩΡΑΙΟΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΜΑΚΟΙ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ ΚΙΜΜΕΡΙΑ ΜΑΝΤΑΙΝΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΘΕΡΜΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΤΡΕΣ ΤΕΜΕΝΗ ΧΑΡΤΕΣ ΚΟΤΥΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΦΥΣΗ ΑΣΚΥΡΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΠΑΧΝΗ ΛΙΒΑΔΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΛΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΛΟΤΥΧΟ ΛΕΞΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ ΓΟΡΓΟΝΑ ΚΕΧΡΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ ΑΙΜΟΝΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΘΙΜΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΙΣΛΑΜ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΚΟΤΙΝΟ ΚΥΚΝΟΣ ΜΕΔΟΥΣΑ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΠΕΚΤΑΣΙΣΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΡΟΥΣΣΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ MYKH ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΕΡΑΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΡΔΑΜΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΜΑΚΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΟΤΑΝΗ ΛΙΒΑΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΠΟΡΤΑ ΡΕΥΜΑ ΡΟΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ ΓΛΑΥΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΧΛΟΗ ΑΙΩΡΑ ΑΚΡΑΙΟΣ ΑΛΙΚΟΧΩΡΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΒΑΚΟΥΦΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑΛΙΣΤΕΡΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΖΑΓΑΛΙΣΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΕΤΙΚΙΟ ΚΙΔΑΡΙΣ ΚΙΡΡΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΥΡΤΙΣΚΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΟΡΓΑΝΗ ΠΕΛΕΚΗΤΟ ΠΛΑΓΙΑ ΠΡΙΟΝΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Πάχνη ΡΥΜΗ ΣΕΛΕΡΟ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙ ΣΙΡΟΚΟ ΣΜΙΓΑΔΑ ΣΟΥΝΙΟ ΣΩΣΤΗΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΕΜΕΝΟΣ ΥΔΡΟΧΩΡΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟ

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Το παιχνίδι στη Θράκη έχει χαθεί!

"Η ίδια μας η πατρίδα δε μας θέλει ΕΛΛΗΝΕΣ γιατί πρέπει κάποιοι να μη χάσουν τις καρεκλίτσες τους εδώ στη Θράκη..."

«GAME OVER»

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να δούμε την πραγματικότητα κατάματα, να πάψουμε να παίζουμε με τις λέξεις και να αδιαφορούμε για τα γεγονότα. Το παιχνίδι στη Θράκη οδεύει προς το τέλος του, βρίσκεται ήδη στις καθυστερήσεις και δεν υπάρχει χρόνος για να ανατραπεί το μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Είναι μια πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να παραδεχτούμε όλοι, εκτός πια κι αν μας αρέσουν τα μεγάλα και ωραία λόγια, τα οποία ωστόσο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

Ασφαλώς αναφέρομαι στο αποτέλεσμα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης όπου μεγάλος νικητής στη Θράκη δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Άγκυρα. Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής κατάφερε να εκλέξει τρεις μουσουλμάνους Βουλευτές στο νομό Ροδόπης τις θέσεις των οποίων για τους μουσουλμάνους της Θράκης τις ξέρουμε όλοι. Δε χρειάζεται να πω πολλά, νομίζω πως είναι αρκετό να σας πω ότι και οι τρεις εκλεγμένοι, αναφερόμενοι στους μουσουλμάνους της περιοχής τους αποκαλούν Τούρκους.

Και στην Ξάνθη όμως τα πράγματα δεν είναι καλύτερα αφού ναι μεν υπάρχει μόνο ένας εκλεγμένος μουσουλμάνος Βουλευτής αλλά οι υπόλοιποι δυο χριστιανοί ανήκουν στην ίδια παράταξη και δε νομίζω πως έχουν τη διάθεση ή ακόμα και τα κότσια να έρθουν σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση μαζί του. Όσο για τον μουσουλμάνο Βουλευτή της Ξάνθης, είναι εκείνος που πριν από μερικούς μήνες ζητούσε από τον τότε Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο περισσότερα τουρκικά στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης. Άρα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως και οι δικές του θέσεις για τους μουσουλμάνους της Θράκης δε διαφέρουν καθόλου από τις αντίστοιχες θέσεις των τριών μουσουλμάνων Βουλευτών της Ροδόπης.

Έχουν λοιπόν κάθε λόγο το τουρκικό προξενείο και οι άνθρωποι του να πανηγυρίζουν για την άνετη επικράτηση τους απέναντι στο χριστιανικό στοιχείο. Πλέον φάνηκε ποιος είναι το αφεντικό της περιοχής και καλά θα κάνουν ορισμένοι αντί να ψάχνουν φθηνές δικαιολογίες, να δουν τι μπορούμε να κάνουμε έστω και στις καθυστερήσεις του αγώνα. Λένε κάποιοι πως αυτή τη φορά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί χριστιανοί ψηφοφόροι και γι’ αυτό διαμορφώθηκε έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα, άλλοι πάλι λένε πως η αποχή σε συνδυασμό με το προβλεπόμενο μπόνους των 50 εδρών έφερε αυτό το αποτέλεσμα στη Θράκη. Ας σοβαρευτούμε λίγο, ούτε οι αποχή φταίει ούτε οι χριστιανοί ψηφοφόροι που στήριξαν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επί δεκαετίες εγκληματική αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας φταίει και κανένας άλλος. Βλέπετε όλα αυτά τα χρόνια οι χριστιανοί Βουλευτές της περιοχής δεν τολμούσαν καν να αγγίξουν το θέμα αυτό ίσως επειδή η εκλογή τους ήταν σχεδόν πάντα δεδομένη. Τώρα όμως που έχασαν την καρέκλα τους άρχισαν κι εκείνοι να φωνάζουν για την δράση του τουρκικού προξενείου στη Θράκη.

Όταν όμως εμείς τους τα λέγαμε εδώ και χρόνια δε μας έδιναν σημασία, όταν φωνάζαμε πως η Τουρκία λειτουργεί συστηματικά και απόλυτα αποτελεσματικά προς όφελος της στη Θράκη ήμασταν οι γραφικοί που δεν άξιζε να ασχοληθεί κάποιος μαζί μας. Κι όμως, τώρα που κάποιοι έχασαν τις καρέκλες τους έρχονται στα λόγια μας αλλά τώρα το πουλάκι πέταξε. Πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν πολλά χρόνια, οι συμπεριφορές ορισμένων που όσο είχαν την καρέκλα τους δε μιλούσαν και τώρα που βρέθηκαν εκτός άρχισαν να θυμούνται τη δράση του προξενείου με έχουν απογοητεύσει τόσο πολύ που είμαι ένα βήμα πριν πάρω την απόφαση να τα παρατήσω όλα και να ασχοληθώ κι εγώ με τη ζωή μου.

Έτσι κι αλλιώς αυτό που αναφέρω στην αρχή το πιστεύω πλέον απόλυτα, το παιχνίδι στη Θράκη έχει χαθεί και γι’ αυτό φταίνε οι προαναφερόμενες συμπεριφορές ορισμένων πολιτικών. Αν μιλούσαν, αν έλεγαν τα πράγματα με τ’ όνομα τους έγκαιρα τώρα δε θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο η Θράκη. Εμείς κάνουμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε αλλά οι δυνάμεις μας είναι πολύ λίγες για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Η ίδια μας η πατρίδα δε μας θέλει ΕΛΛΗΝΕΣ γιατί πρέπει κάποιοι να μη χάσουν τις καρεκλίτσες τους εδώ στη Θράκη και τώρα αυτοί οι κάποιοι θυμήθηκαν ότι στην περιοχή παίζει μπάλα και η Τουρκία. Πολύ αργά για δάκρυα κύριοι, το κακό έγινε και φταίτε εσείς.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Σ. Καραχότζα

e-mail info@xanthinet.gr