Παραδοσιακή πομάκικη συνταγή μαγειρικής
Από το βιβλίο της Π.Γ.Κελτσίδου "Πομάκικη Κουζίνα" Ξάνθη
2011
Υλικά:
- 6 αυγά,
- 1 κιλό γιαούρτι,
- 1 λίτρο νερό
- 1/2 κιλού αλεύρι καλαμποκίσιο
- βούτυρο
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Καίμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα αυγά να ψηθούν ανακατεύοντάς τα.
- Τα ρίχνουμε στο γιαούρτι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και αλάτι.
- Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
- Όταν σφίξει ο χυλός, τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον σερβίρουμε δίπλα στο γιαούρτι.
Το βιβλίο της Π.Γ.Κελτσίδου "Πομάκικη Κουζίνα"
εκδόθηκε στην Ξάνθη το 2011 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πομάκων Ν. Ξάνθης.
Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία του συλλόγου στην
Ξάνθη
οδός Καραολή 93 -ΤΚ 67100 -Τηλέφωνο:25410-70448