ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΜΑΚΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΜΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΜΑΚΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΓΛΑΥΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΜΑΚΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΜΙΝΘΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ ΘΡΑΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΑΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΥΚΗ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΜΑΚΙΚΗΣ ΕΧΙΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΩΡΑΙΟΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΜΑΚΟΙ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ ΚΙΜΜΕΡΙΑ ΜΑΝΤΑΙΝΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΠΡΟΣΗΛΙΟ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΘΕΡΜΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΤΡΕΣ ΤΕΜΕΝΗ ΧΑΡΤΕΣ ΚΟΤΥΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΦΥΣΗ ΑΣΚΥΡΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΠΑΧΝΗ ΛΙΒΑΔΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΛΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΛΟΤΥΧΟ ΛΕΞΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ ΓΟΡΓΟΝΑ ΚΕΧΡΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ ΑΙΜΟΝΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΘΙΜΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΙΣΛΑΜ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΚΟΤΙΝΟ ΚΥΚΝΟΣ ΜΕΔΟΥΣΑ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΠΕΚΤΑΣΙΣΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΡΟΥΣΣΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ MYKH ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΕΡΑΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΡΔΑΜΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΜΑΚΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΟΤΑΝΗ ΛΙΒΑΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΠΟΡΤΑ ΡΕΥΜΑ ΡΟΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΜΑΚΩΝ ΓΛΑΥΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΧΛΟΗ ΑΙΩΡΑ ΑΚΡΑΙΟΣ ΑΛΙΚΟΧΩΡΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΒΑΚΟΥΦΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑΛΙΣΤΕΡΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΖΑΓΑΛΙΣΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΕΤΙΚΙΟ ΚΙΔΑΡΙΣ ΚΙΡΡΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΥΡΤΙΣΚΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΟΡΓΑΝΗ ΠΕΛΕΚΗΤΟ ΠΛΑΓΙΑ ΠΡΙΟΝΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Πάχνη ΡΥΜΗ ΣΕΛΕΡΟ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙ ΣΙΡΟΚΟ ΣΜΙΓΑΔΑ ΣΟΥΝΙΟ ΣΩΣΤΗΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΕΜΕΝΟΣ ΥΔΡΟΧΩΡΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟ

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Η λάθος προσέγγιση του μειονοτικού ζητήματος της Θράκης


“… είναι σα να μπαίνει ο διαρρήκτης σε ένα σπίτι για να κλέψει και ο νοικοκύρης του σπιτιού συνεχίζει να πίνει το καφεδάκι του αδιαφορώντας για την παρουσία του κλέφτη…”


Η λάθος προσέγγιση του μειονοτικού ζητήματος της Θράκης

Του Πομάκου δημοσιογράφου 
Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Μετά από τόσα χρόνια δράσης πάνω στα μειονοτικά θέματα της Θράκης και κυρίως πάνω στο θέμα του συστηματικού εκτουρκισμού των Ελλήνων Πομάκων και αφού όλα αυτά τα χρόνια έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό όλα σχεδόν τα μεγάλα ΜΜΕ  της χώρα μας, θεωρώ πως δεν υπάρχει ή δε θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας  Έλληνας που να μη γνωρίζει για τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και για τις μεθόδους που οι άνθρωποι του χρησιμοποιούν προκειμένου να δημιουργήσουν την εντύπωση πως στη Θράκη υπάρχει μια Τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα.

Ωστόσο φοβάμαι πως όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πέσει στην παγίδα να ασχολούμαστε με το δένδρο και όχι με το δάσος. Στεκόμαστε πάντα στα όσα κάνει το Τουρκικό Προξενείο και ξεχνάμε τα όσα δεν κάνει η Ελληνική πολιτεία.  Δε λέω πως δεν πρέπει να αναφερόμαστε στις δράσεις εκείνων που είτε συνεργάζονται ανοιχτά είτε απλά συντάσσονται με τις θέσεις της Άγκυρας για τη Θράκη,  λέω απλά πως ενδεχομένως να δίνουμε περισσότερο βαρύτητα απ’ όσο θα έπρεπε,  ενώ στην ουσία το μεγάλο πρόβλημα που σπάνια αναφέρουμε είναι η εγκληματική απουσία του Ελληνικού κράτους από τη Θράκη.

Αν όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν αυτό που πρέπει στη Θράκη, τότε πιστέψτε με δε θα είχε καμία σημασία η δράση των ψευτομουφτήδων για παράδειγμα αλλά και των υπόλοιπων που πασχίζουν να αναδείξουν μια τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Δυστυχώς,  όμως,  καμία εκ των ελληνικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για δράσεις σαν κι αυτές του Τουρκικού Προξενείου. 

Νομίζω πως,  έστω και με μια μεγάλη καθυστέρηση, ήρθε η ώρα να αναδείξουμε με κάθε τρόπο και μέσο τα όσα η ελληνική πολιτεία δεν έκανε για τη Θράκη και κυρίως για τους Έλληνες μουσουλμάνους της περιοχής και να πάψουμε ασχολούμαστε αποκλειστικά με τα όσα κάνει ο ψευτομουφτής και ο κάθε ψευτομουφτής,  που,  στο κάτω-κάτω,  έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας μια αποστολή.  Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι απλό και ξεκάθαρο.  Αν σ’ αυτή τη χώρα είχαμε ένα σωστό κράτος,  ένα κράτος που να βάζει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της Ελλάδας και των πολιτών της θα μπορούσε ένα Προξενείο να κάνει τέτοια παιχνίδια στη Θράκη;  Ασφαλώς όχι,  αλλά εδώ είναι σα να μπαίνει ο διαρρήκτης σε ένα σπίτι για να κλέψει και ο νοικοκύρης του σπιτιού συνεχίζει να πίνει το καφεδάκι του αδιαφορώντας για την παρουσία του κλέφτη.  Όσο όμως ο νοικοκύρης δεν αντιδρά είναι πολύ λογικό ο κλέφτης να αδειάσει όλο το σπίτι.  Αυτό ακριβώς γίνεται εδώ και δεκαετίες στη Θράκη με τον νοικοκύρη του σπιτιού που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ελληνικό κράτος απλά να παρακολουθεί χωρίς να αντιδρά. 

Ο μεγάλος «εχθρός» λοιπόν της Θράκης δεν είναι ούτε η Άγκυρα, ούτε το Τουρκικό Προξενείο, ούτε οι ψευτομουφτήδες.  Ο μεγάλος εγκληματίας στη Θράκη είναι το ίδιο το ελληνικό κράτος.  Όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε αυτό τόσο το καλύτερο για τη Θράκη μας θα είναι. 

ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Σεμπαϊδήν Καραχότζα


ΠΗΓΗ: www.xanthinet.gr