Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Φτάνει πια - Εδώ είναι Ελλάδα και ζουν Έλληνες πολίτες



Ως πότε θα τα ανέχεστε αυτά κύριε πρωθυπουργέ;

Του Πομάκου δημοσιογράφου
Σ. Καραχότζα

Βρισκόμαστε μόλις 2 μέρες πριν από τις επαναληπτικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 25ης Μαΐου καθώς και τις ευρωεκλογές με την κατάσταση σε αρκετούς δήμους και περιφέρειες να είναι αρκετά ρευστή αφού κανένας υποψήφιος δήμαρχος και περιφερειάρχης δε μπορεί να θεωρεί δεδομένη την εκλογή του. Αυτό ισχύει για όλη τη χώρα αλλά πολύ περισσότερο για τη Θράκη, όπου υπάρχει και ο παράγοντας που λέγεται τουρκικό προξενείο που δυστυχώς μπορεί και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο στις εθνικές όσο και στις αυτοδοιηκητικές εκλογές.

Ήδη σε προηγούμενο άρθρο μου αναφέρθηκα στους μουσουλμάνους κυρίως υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους των δύο μεγάλων παρατάξεων της περιφέρειας ΑΜΘ, οι οποίοι στο πλαίσιο του προεκλογικού τους αγώνα δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν τόσο τους ψευτομουφτήδες της περιοχής όσο και ανθρώπους του κόμματος DEB προφανώς για να δείξουν την αφοσίωση τους στην Τουρκία και να διασφαλίσουν τη στήριξη του τουρκικού προξενείου. Να θυμίσω εδώ πως μιλάμε για υποψήφιους εκ των οποίων όσοι κατάφεραν να εκλεγούν θα υπηρετήσουν Έλληνες πολίτες.

Όλα αυτά βέβαια σε εμάς που ζούμε στη Θράκη δε μας προκαλούν και μεγάλη εντύπωση αφού τα ζούμε σχεδόν σε κάθε εκλογική μάχη αλλά εκείνο που όχι απλά μας προκαλεί εντύπωση αλλά κυριολεκτικά μας τρομάζει είναι η αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας η οποία αν και γνωρίζει καλύτερα από εμάς τα παιχνίδια και τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στη Θράκη δε λέει ακόμα να αντιδράσει.

Υπάρχουν μάλιστα ακόμα και υπόνοιες για να μην πω ενδείξεις πως και σε αυτή την προεκλογική περίοδο κινείται αρκετό μαύρο χρήμα από τη μεριά του τουρκικού προξενείου κυρίως σε περιοχές με μουσουλμάνους ψηφοφόρους. Πριν από μερικές μέρες διάβαζα σε πολύ γνωστό περιοδικό της Αθήνας πως ο τούρκος πρόξενος της Θράκης έλαβε από την Τουρκία μια έκτακτη επιχορήγηση της τάξεως των 30 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά γι’ αυτήν την προεκλογική περίοδο. Κι αν η πληροφορία αυτή του περιοδικού ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τότε μιλάμε για ωμή παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας από έναν ξένο παράγοντα. Αλλά ούτε κι αυτό φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση.

Πάντως το γεγονός ότι την περίοδο αυτή ειδικά στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης κινείται πολύ χρήμα το επιβεβαιώνουν εμμέσως και ορισμένοι άνθρωποι των παρατάξεων του δήμου Μύκης οι οποίοι είτε το πιστεύετε είτε όχι έχουν φύλακες κάθε βράδυ σε όλα τα χωριά ώστε να μη μπορεί να πάει αντίπαλος υποψήφιος για να μοιράσει χρήμα. Κι αυτό επαναλαμβάνω είναι κάτι που μας το είπαν από παρατάξεις του δήμου Μύκης. Μας είπαν με λίγα λόγια πως ξέρουν τι θα γίνει κι ότι ορισμένοι υποψήφιοι θα πάνε να αγοράσουν ουσιαστικά ψήφους και για το λόγο αυτό τοποθετούν φύλακες στα χωριά κι όλα αυτά γίνονται στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Ήδη σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που μας μετέφεραν κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης, μια ή δυο μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης την πρώτη Κυριακή εντοπίστηκε υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Μύκης μαζί με πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης του να τριγυρνάει στις 3 τα χαράματα παρακαλώ στα πομακοχώρια. Και πραγματικά αναρωτιέμαι τι ήθελε στα χωριά αυτά και μάλιστα τόσο αργά τη νύχτα ένας υποψήφιος δήμαρχος. Μήπως από την αγωνία του για το εκλογικό αποτέλεσμα είχε αϋπνίες και είπε να κάνει μια βόλτα ή γύρευε τίποτα άλλο;  Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγο υποψήφιος δήμαρχος μόλις έβλεπε μαζεμένο κόσμο, δηλαδή τους φύλακες στους οποίους προαναφέρθηκα στα καφενεία των χωριών που έκανε τη νυχτερινή του βόλτα έστριβε και έφευγε χωρίς καν να κατέβει να πει ένα γεια κι αυτό είναι τουλάχιστον ύποπτο. Προφανώς κάτι έψαχνε, κάτι ήθελε να κάνει κι όταν έβλεπε πως υπάρχει κόσμος έφευγε και επαναλαμβάνω όλα αυτά γίνονταν στις 3 τα χαράματα.

Είναι βέβαιος πως μετά και τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής θα βγουν πολύ περισσότερα στη φορά αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω πως το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει επιτέλους η ελληνική πολιτεία να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν είναι δυνατόν σε μια περιοχή της Ελλάδας να καθορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ένας ξένος παράγοντας, αυτά ούτε στις λεγόμενες τριτοκοσμικές χώρες δε γίνονται.

Φτάνει πια

Εδώ είναι Ελλάδα και ζουν Έλληνες πολίτες.

Σ. Καραχότζα