Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ανδρέας Λοβέρδος: Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Μάvταινα Ξάνθης θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο




28-08-14
Ανδρέας Λοβέρδος: Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Μάvταινα Ξάνθης θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο

Το Δημαρχείο Μύκης, στο χωριό Σμίνθη, επισκέφθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποτελούμενη από τον Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, τους Υφυπουργούς, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και Κώστα Κουκοδήμο και τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή.

Η αποστολή συναντήθηκε με τον απερχόμενο Δήμαρχο Μύκης κ. Μουσταφά Τζουκάλ καθώς και με τον νέο Δήμαρχο κ. Τζεμήλ Καπζά. Σε δήλωσή τους κατά τη συνάντηση με τους δημάρχους ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Λοβέρδος και ο Υφυπουργός κ. Δερμετζόπουλος τόνισαν ότι η παρουσία τους εκεί, έχει στόχο να λύσει όσα προβλήματα υπάρχουν ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Ο κ. Λοβέρδος μετά την επίσκεψη στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Σμίνθης έκανε αναφορά στον σημαντικό ρόλο της άθλησης και της διατροφής στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, ως εκπαιδευτικά αντικείμενα που διδάσκονται στον χώρο του σχολείου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως πρόσθεσε ότι η έλλειψη χώρου δεν στέκεται εμπόδιο καθώς οι δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ωραίο φυσικό περιβάλλον της Σμίνθης. Στα σχολεία της πόλης, την αποστολή υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Μειονοτικού Δημοτικού κ. Κιγιτζίν Νουρεντίν και η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Ζηνοβία Ματσούδη.

Ο κ. Τζεμήλ Καπζά από την άλλη, μιλώντας για τη Σμίνθη τόνισε ότι αποτελεί   «πρότυπο δημοκρατίας και ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων». Ευχαρίστησε επίσης τον Υπουργό, τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων και τα άλλα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ που συμμετέχουν στην αποστολή για την άρση όλων των γραφειοκρατικών προβλημάτων ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του τζαμιού, τον χώρο του οποίου επισκέφθηκε επίσης στη Σμίνθη, η αποστολή.



Στη συνέχεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη το στρατόπεδο ΥΠΤΓΟΥ Δ. Παπαποστόλου των Ειδικών Δυνάμεων Καταδρομών και ο Υπουργός προσκύνησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στο στρατόπεδο τον υποδέχθηκε ο Υποδιοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, Υποστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης.





Ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στους στρατιώτες είπε:

«Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ. Πρέπει κι εσείς να αισθάνεστε τιμή και υπερηφάνεια που υπηρετείτε την πατρίδα. Δεν πρέπει ειδικά τώρα, την εποχή της κρίσης, να ξεχνάμε την υποχρέωσή μας στην πατρίδα και το έθνος. Εργαζόμαστε και ελπίζουμε να ανακάμψουμε σύντομα».