Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Προσωρινή διακοπή του Πομάκικου Δελτίου Ειδήσεων




Ο έγκριτος Πομάκος δημοσιογράφος  Σεμπαϊδήν Καραχότζα ανακοίνωσε ότι σταματά προσωρινά το Πομάκικο Δελτίο Ειδήσεων στο τηλεοπτικό Κανάλι 6 της Ξάνθης.

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω την ανακοίνωση του Σεμπαϊδήν Καραχότζα  στην προσωπική του σελίδα στο facebook στις 29 Αυγούστου 2012:

“Για λόγους καθαρά προσωπικούς, αποφάσισα την προσωρινή, ίσως και μόνιμη διακοπή του δελτίου ειδήσεων στην Πομακική από το Κανάλι 6 της Ξάνθης. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδίας όλους όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια και κυρίως να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Καναλιού 6 που μου έδωσαν την ευκαιρία για ένα τέτοιο δελτίο και με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω πως η διακοπή του δεν ήταν δεν ήταν απόφαση και επιθυμία της διοίκησης του καναλιού αλλά αποκλειστικά δική μου. Θα ήταν βέβαια μεγάλη παράληψη να μην ευχαριστήσω όλους όσους πολέμησαν το πομάκικο δελτίο ειδήσεων γιατί μου έδωσαν τη χαρά να τους δω για άλλη μια φορά να σπάνε τα μούτρα τους και να μην πετυχαίνουν αυτό που ήθελαν. Τέλος, ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στους ίδιους τους Πομάκους που από την πρώτη μέρα αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η διακοπή αυτή να είναι προσωρινή, δε μπορώ όμως και να το υποσχεθώ κι αυτό διότι ένα σωστό, ολοκληρωμένο και μεγαλύτερο σε διάρκεια δελτίο ειδήσεων στην πομάκικη γλώσσα, έτσι δηλαδή όπως το θέλω εγώ, απαιτεί πολλές ώρες εργασίας τις οποίες δυστυχώς δε μπορώ να διαθέσω στην παρούσα φάση”.